ZORA - združenie občanov pre regionálne aktivityCiele
ZDRUŽENIE OBČANOV PRE REGIONÁLNE AKTIVITY
 

Ciele


Naše ciele sú zamerané na zvyšovanie úrovne vzdelanosti a zamestnanosti prevažne v regiónoch s nízkou zamestnanosťou a vysokou mierou sociálne odkázaných. V súčasnosti sa snažíme realizovať multietnické edukačné centrum určené predovšetkým na vytvorenie materiálneho, technického a personálneho zázemia regionálnych komunitám. Aktivitami realizovanými v projektoch chceme vyzdvihnúť schopnosti a zručnosti príslušníkov etnických menšín a tím pozitívne ovplyvňovať názor majoritnej spoločnosti. Overujeme pilotne vytvorené vzdelávacie programy a nástroje a snažíme sa šíriť a implementovať výsledky projektov.

Chceme

Našimi členmi sú dobrovoľníci, stredoškoláci, vysokoškoláci a pracujúci, ktorí práci s deťmi a mládežou venujú svoje schopnosti a stovky hodín bez nároku na odmenu.

Spolupracujeme s mládežnickými organizáciami a odborníkmi z oblasti školstva, verejnej správy, mimovládnych organizácií, zdravotníctva, podnikateľskými subjektami, rôznymi profesnými komorami a zväzmi.

Mezinárodná spolupráca
V rámci nadnárodnej spolupráce uprednostňujeme spoluprácu s krajinami či regiónmi, ktoré majú podobný socioekonomický a kultúrny profil. V rámci projektov plánujeme výmenu know –how, skúseností a “best practices”. Výmena informácií a výsledkov z projektov prebieha na konkrétnych stretnutiach medzi jednotlivými partnermi, založenými na báze dohôd.