ZORA - združenie občanov pre regionálne aktivityTvorivá dieľňa
ZDRUŽENIE OBČANOV PRE REGIONÁLNE AKTIVITY
 

Tvorivá dieľňa


V rámci aktivity Tvorivé dielne prebieha hrnčiarsky krúžok. Účelom aktivity je získavanie konkrétnych manuálnych zručností, ako protiváhy k teoretickým vedomostiam nadobúdaných v škole a hodnotených známkami. Keďže deti z málopodnetného prostredia spravidla nedosahujú také dobré výsledky ako ostatné deti, môžu im tieto manuálne aktivity dopomôcť prejaviť sa v inej, ako povinnej výukovej oblasti v ich prirodzenom kolektíve. Aktivita tiež napomáha napĺňať prirodzený voľný čas detí, ktoré nie sú v domácom prostredí podporované k učeniu sa a k osobnému rozvoju.

Tvorivé dielne sú súčasťou motivačných, inšpiratívnych a aktivizačných metód, ktoré napomôžu odstraňovaniu negatívnych stereotypov ale aj zabehaných predsudkov z prirodzeného prostredia.

Práca účastníkov tiež môže prispieť k pestovaniu návykov pravidelnosti vykonávania práce a k nadobudnutiu pozitívneho prístupu k práci, s konkrétnym výsledkom, prezentáciou ktorej si účastník buduje hrdosť na svoju prácu.



fsr logo               esf_logo             zamestnanost_a_socialna_inkluzia

www.fsr.gov.sk
www.esf.gov.sk


Tento projekt je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.