ZORA - združenie občanov pre regionálne aktivityIndividuálne plány rozvoja
ZDRUŽENIE OBČANOV PRE REGIONÁLNE AKTIVITY
 

Individuálne plány rozvoja


Aktivita smeruje k vytváraniu predpokladov na priblíženie k trhu práce, predovšetkým individuálnym prístupom pedagógov a psychológov k cieľovej skupine detí za účelom dosiahnuť vyššiu motiváciu pre získavanie reálnych kompetencií uplatniteľných v bežnom živote. Cieľovej skupine 45 detí bude venovaná osobitná starostlivosť s individuálnym prístupom, pozostávajúca z identifikácie problémových oblastí, pričom dôvodom je ich nedostatočná motivácia domácim prostredím. Do tejto skupiny budú patriť: deti a mládež zo sociálne slabého prostredia, z rómskych rodín, deti rodičov nezamestnaných alebo s nízkymi príjmami v rodine, z problémových rodín, z rodín s nízkou možnosťou uplatnenia a pod. Pomocou špecifickej metodiky a testovania sa v skupine 45 detí analyzuje stav ich súčasného sociálneho prostredia, ich očakávania, ich krátkodobé a dlhodobé ciele, záujmy, túžby, ideové vzory, deťmi identifikované prekážky rozvoja, možnosti rozvoja a pod.
Tieto údaje budú slúžiť ako vstupné dáta, ktoré budú považované za východiskový stav pre motiváciu, ktorej cieľom bude dosiahnuť určitý posun v osobnostnom a psychickom rozvoji. Súčasťou realizácie projektu budú motivačné aktivity uskutočnené začiatkom projektu formou letných motivačných kurzov, účasťou na podnetových aktivitách manuálnej činnosti: tvorivé dielne, celoročnou osobitnou pedagogickou a psychologickou starostlivosťou a ku koncu školského roka opäť formou letných motivačných kurzov. Počas celého priebehu projektu budú pedagogickými pracovníkmi vypracovávané individuálne mesačné záznamy vývoja, ktoré budú mapovať tento posun. Individuálny prístup voči identifikovanej skupine detí z málopodnetného a problémového prostredia je jednou z foriem ich aktivácie a motivácie.
Výstupom z aktivity bude komplexná analýza vývoja jednotlivcov zaradených do skupiny 45 detí formou vyhodnotených individuálnych plánov rozvoja.


Fond-socialneho-rozvoja      esf_logo       zamestnanost_a_socialna_inkluzia

www.fsr.gov.sk
www.esf.gov.sk

Tento projekt je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.